logo-5

Om

jenny jurnelius

Jag som driver Hundsimmet heter Jenny Jurnelius.
Jag är i grunden utbildad Industridesigner och arbetar mycket med fotografi, vill ni läsa mer om det se menyn till vänster.

Jag kom i kontakt med hundsim och rehabilitering av hund då min första hund Vimla bröt benet endast 17 veckor gammal.
Det blev en tuff start i livet för Vimla och en helt ny mening med hundägarlivet för mig.

Lång rehabilitering och ett livslångt friskvårdstänk tog sin början.

Jag ville hela tiden göra mera och bättre och det ledde till att jag började utbilda mig innom friskvård och rehabilitering.

Första utbildningen 2009 var "Friskvårdskonsulent för hund" hos Anna Holmgren - Hundkuranten och Marie Söderström - Dynamic Rehab. Två extremt inspirerande, kompetenta och proffesionella personer som jag önskar alla hundärgare borde gå kurs för! Båda arbetar på djursjukhus där de driver rehabiliteringsavdelningarna sedan många år. Marie har dessutom en lysande karriär som elitidrottare inom löpning med många SM och VM-medaljer bakom sig. Det hon inte vet om fysträning är nog inte värt att veta.

2011 tog jag steget till rehabilitering "Fysioterapi för hund"Redog för Stefan Rosén och Anna Holmgren. Stefan arbetade i mer än 20 år som avdelningschef för rehabiliteringen på Regionsjukhuset Strömshom och driver nu Redog i Västerås. Han har en gedigen kunskap och erfarenhet inom rehabilitering mm.

Simning har varit ett självklart inslag i hela Vimlas liv. Och när Vivi-Anne Norrestam, tidigare ägare av Mälarens Hundsim och Hälsa, erbjöd mig att ta över verksamheten tvekade jag inte en sekund.
Att få fortsätta utveckla hennes verksamhet och kunna erbjuda simning både i friskvårdssyfte och som en del av rehabilitering för hundar är något jag brinner för.

Som hundägare är jag aktiv och tränar och tävlar inom flera grenar som: Lydnad, Rallylydnad, Freestyle, Viltspår och Utställning.

Jag ser friskvårdstänket som en naturlig del av att vara hundägare.

Jag hoppas ni kommer uppskatta mitt arbete med Hundsimmet!

Vimla - Rehabilitering på Arninge Djurklinik
Friskvårdsträning i det fria
Jag och Vimla