logo-5

fysträning och friskvård

Rocky 7år fystränar för att hålla sig i bästa tävlingsform till Agilitybanan.

Varierad träning är nyckeln till framgång och ett friskare liv!

Hundsimmet erbjuder simning i inomhuspool, löpbandsträning, vibrationsträning samt balansträning.
Många hundar utsätts för påfrestningar i vardagen. Jakthundar, draghundar, ledarhundar, polishundar och andra hundar i människans tjänst måste ha en god grundkondition för att orka utföra sina uppgifter under många år.
Även hundar som deltar på prov och tävlingar eller på utställningar behöver vara i god form – och detsamma gäller förstås alla våra sällskapshundar!

simning

Simning är en av de mest skonsamma motionsformerna du kan erbjuda din hund, en belastningsfri konditionsträning som stärker hunden på bästa sätt!

Löpband

Att löpträna med sin hund är en utmärkt motionsform för både hund och ägare. Det behöver naturligtvis inte ske inomhus, men vissa tider på året känns det mindre lockande att ge sig ut i motionsspåret med hunden vid sin sida. I regn och rusk, snö och mörker eller dallrande heta sommardagar – utnyttja löpbandet på Hundsimmet! Här inne är det alltid bra väder!

På löpbandet kan du också träna din hund att gå i skritt. Skritträning är utmärkt vid rehabilitering av flera olika skador. Det är den gångart som kräver störst balans och koncentration för hunden, och för många hundar är det en stor utmaning. På löpbandet kan man enkelt styra hastigheten så att hunden tränas i exakt rätt hastighet.