Dissa & Dundra

Dissa

Dissa har simmat 2 ggr/v på hundsimmet under 3 års tid. Hon älskar det och vintertid är det den fysträning som vi satsar mest på.

Dissa tävlas i lydnad, spår och sök och har under 2014 blivit uppflyttad till hkl sök och spår och tagit 2 förstapris av 3 möjliga i lkl 2. Simningen har gjort henne konditionsstark och hon orkar hålla fokus på lydnadsplan fast att det är varmt och jobbigt. Under året har hon även blivit SeUch mycket på grund av sin fina, vältränade kropp. Många kommer fram till mig och berömmer hennes utseende och jag vet att åtminstone hälften av hennes muskler har jag Hundsimmet att tacka för!

Inte nog med att Hundsimmet har öppet dygnet runt- Jenny är även fantastisk på att ta sig tid för sina kunder. Dissa ger alltid 120% och det har resulterat i endel skador. Flera gånger har jag kommit till Jenny med en trasig och öm Dissa och med Jennys lugnande ord och omtanke har hon snabbt varit tillbaka på banan igen.

Dundra

Dundra har simmat 2 ggr/v på Hundsimmet från att hon var 12v. Hon har blivit en naturlig simmare och med Jennys guidning fick den lilla valpen en mjuk och försiktig start vad gäller fysträning. Dundra är nu snart 2 år och har gått från en ostyrig valp till en livsglad unghund med en fantastisk kondition.

När Dundra var junior hade hon svårt med traven och jag slet mitt hår inför utställningssäsongen. Med Jennys hjälp fick Dundra stärka traven på löpbandet och har under sommaren vunnit två unghundsklasser med CK på rasspecial med kommentarer som att "en hund som rör sig så väl måste man sätta fram" och " tvåan är bättre men hon rör sig fantastiskt"

Dundra tävlas i lydnad och spår och tränas med sikte att bli internationell räddningshund. Hon har i ung ålder tagit förstapris i lkl 1 och blivit uppflyttad till LKL spår. Av simningen har hon fått en fantastisk kondition och blir i princip aldrig trött. Efter en lång tävlingsdag är hon fortfarande lika pigg och jag upplever att hon orkar hur mycket som helst.

Här om dagen var vi ute på en 4 h lång skogspromenad i obanad terräng och direkt efteråt åkte vi och tränade räddning. Inte ett spår syntes det av trötthet i benen- tack Hundsimmet för det!

Båda hundarna ska starta i Vindelälvsdraget i mars 2015 och då kommer kropparna som Hundsimmet varit med och byggt verkligen sättas på prov!Dissa, Dundra och jag rekommenderar Hundsimmet varmt till alla andra. Öppet dygnet runt och med en fantastisk service och fräscha lokaler till ett vettigt pris- kan det bli bättre?!


Tack Jenny för all hjälp med Dissa & Dundra!
/Susanne Löfström