logo-5

Mixz

Mixz är en schäferpojke på 4.5 år (juli 2017) pigg, älskar att jobba och lära sig nya saker. 
Under sommaren 2016 gick han väldigt konstigt, verkade ha ont i höger bak. Vi misstänkte att muskler var det som spökade så vi hamnade hos en fysioterapeut som snabbt kunde konstatera det jag misstänkt. En liten muskel i höften hade gjort att han fallit ur helt muskelmässigt på hela högra sidan. Vänstra sidan var nästan lika illa och det var enbart pga hans bra byggda skelett som han fortfarande stod upp. 
Dödsdomen var nära, det var nära att han skulle falla ihop och inte resa sig upp igen. Han var vid det tillfället strax över 3 år bara och vi valde att kämpa för livet. 
Smärtstillande och koppelpromenader. Ingen förändring. Lät honom simma utomhus för vi ville att vår sista sommar ihop skulle bli den bästa någonsin. Och där, från ingenstans så blev han lite lite bättre! Ett hopp tändes. 

Sen hittade vi Jenny och Hundsimme. Vi hade ingenting att förlora på att testa att simma i pool. Så i september 2016 började vi simma, till en början 1 g/v och nu, sommaren 2017 2 g/v. 
Mixz lever idag pga att simmet har räddat honom! Hans kropp är idag bättre än någonsin och vi ska till hösten 2017 starta i två lopp, "Run with your dog" och "Hundlöpet" vilket ät extremt stort för oss. 

Vi är så evigt tacksamma över Jenny, som ställt upp så fort han blivit dålig när jag hade tappat hoppet. Över Hundsimmet, att ett sånt himla bra ställe faktiskt finns! 
/ Mixz, Caroline och Joakim