logo-5

Mona Ghalayini & Blackie

Hundsimmet är glada och stolta att kunna presentera vårt sponsorekipage,
Mona Ghalayini & ProSports Blackie.

Mona & Blackie kommer göra en stor satsning för att nå SM i Sök och som en del i detta har de lagt till simning, löpning & vibrationsträning på schemat för att hålla sig i optimal form.

För att kunna prestera på elitnivå krävs otroligt många byggstenar. En av dem är fysisk och mental styrka som en elitidrottare för att nå ett långsiktigt och hållbart resultat. En vältränad individ skadar sig inte lika lätt och om olyckan ändå är framme så är vägen tillbaka mycket kortare om du har en god fysik i botten.

Mona är en fantastisk förebild på många sätt & oavsett om de når sina mål i år eller senare så är vi otroligt glada att kunna hjälpa dem i sin satsning att nå sina mål!

Välkomna till Hundsimmet & stort lycka till!

Hej!

Mona Ghalayini heter jag och jag är 29 år. Jag är född i Zimbabwe, uppvuxen i Saudi-Arabien och Syrien. Min mamma kommer från Blekinge och min pappa från Libanon. Mitt djurintresse fick jag nog av min mamma. Redan i ung ålder red jag och jag ville alltid rida dom stökigaste hästare i stallet. Jag trodde väl att det var hästar som skulle bli mitt liv, men för 6 år sen snubblade jag in i "mallevärlden" och sen dess har det varit hundsport för hela slanten! Jag delar min kärlek för rasen tillsammans med min sambo och idag har vi 3st mallar som alla är väldigt olika.

Jag ägnar den största delen av min fritid på mina 2 tikar, ProSports Blackie 6 år och ProSports Ginny 2 år. Blackie är min första Malinois och kom hem till mig när hon var 6 mån. Blackie är min ”once in a life time” hund. Tillsammans har vi lyckats ta oss upp till elitklass i sök, spår och lydnad. Vi har även ett godkänt resultat i lägre skydd och Blackie jobbar med mig som tjänstehund när vi då och då hoppar in i väktaruniformen. Blackie är en väldigt enkel och stabil hund med stor social kamp och föremålsintresse. Blackie har många passioner här i livet men det vi satsar främst på nu och där vi har stora ambitioner är söket. Med Ginny har jag tänkt att satsa på skyddet och eventuellt testa rapport.

Söket är en väldigt påfrestande sport för hundarna och tyvärr är skador inte sällsynta där. Detta i och med att hundarna springa i väldigt hög fart över stock och sten och där det ofta förekommer tvärnitar och rivstarter. Ju mer jag tränar söket ju mer inser jag att det är extremt viktigt jag lägger ner lika mycket tid på att upprätthålla hennes fysiska hälsa som jag lägger ner på sök- eller lydnadsträning.

Vi har nu äntligen lagt till simningen till vårt träningsschema! Simningen för oss är en väldigt viktig del i målet att bygga upp en stark, smidig och uthållig hund men också att kunna förebygga och minimera chansen för skador. Simningen har blivit en grundsten i vår träning som förhoppningsvis tillåter oss att spendera många fler år ihop på tävlingsbanorna!

Vill ni följa Mona, läs hennes blogg!