logo-5

Nadine Rinderud

Hundsimmet är glada och stolta att kunna lägga till Nadine Rinderud och hennes agilityhundar till våra sponsorekipage!

Nadine har tävlat framgångsrikt på elitnivå inom agility i flera år och utbildar sig för närvarande till hundfysioterapeut på ReDog. Ska man vara bäst kan man inte lämna något åt slumpen och det är något som Nadine verkligen tagit fasta på. Hon är inte bara otroligt duktig med sina hundar utan även mycket målmedveten, driven och resultatorienterad. Alla hundar har individuella träningsscheman som inkluderar allt från fysträning till tävlingsträning.

Att Hundsimmet får vara en del av Nadines karriär är något vi är oerhört stolta över & vi ser fram emot ett givande samarbete.

Välkomna till Hundsimmet & stort lycka till!

Hej!
Jag heter Nadine Rinderud och bor i Västerås tillsammans med min sambo. Till vardags arbetar jag som lärare för nyanlända barn i grundskolans tidigare år. När jag inte arbetar lägger jag väldigt mycket tid på mina hundar. Jag har fyra border collies, varav tre av dem tränar och tävlar jag aktivt med.

För ungefär 12år sedan skaffade familjen sin första hund. Det var då Timmy kom till oss. Tillsammans kom vi i kontakt med agilityvärlden och vi märkte snabbt att det var vår grej. Idag är Timmy en glad pensionär från tävlingsbanorna med flertalet mästerskap i bagaget, såsom SM och European Open.

Idag tränar och tävlar jag aktivt med Vic, Robin och Mike. Robin och Mike är ännu ganska unga i sammanhangen och jag ser fram emot alla äventyr även med dem. Vic är den hund jag har haft mest framgångar med hittills. Tillsammans har vi varit en del av det svenska agilitylandslaget i tre år, tävlat European Open, deltagit på hittills fem svenska mästerskap både individuellt och i lag. Tillsammans med laget har vi vunnit SM-guld två år i följd och blivit Årets agilitylag tre år. Vi har även haft äran att representera Sverige på World Agility Open i Oviedo, Spanien år 2013. Jag ser fram emot många spännande tävlingsår med mina hundar!

För att ge mina hundar bästa möjliga förutsättningar på agilitybanan så har jag intresserat mig väldigt mycket för friskvårdsträning. Jag studerar för tillfället till fysioterapeut för hund för att utöka mina kunskaper inom området. Mina hundar har en tydlig årsplan innehållande viloperiod, uppbyggnadsperiod samt hög- och lågsäsong. Detta för att de ska få de bästa förutsättningarna på agilitybanan men samtidigt för att de ska få leva ett så långt och skadefritt liv som möjligt.

Under mina hundars uppbyggnadsperiod tränar de kondition, styrketräning och agility. Konditionsträningen består av löpbandsträning, water treadmill och simning. Just vattenträningen tycker jag är otroligt bra för mina hundar då vi kan träna pulshöjande fysträning med minsta möjliga belastning. I och med att vi utövar en sport med ganska hård belastning i högt tempo så ser jag verkligen en vinning med att kunna bygga upp dem inför agilityn med träning med lite belastning men som ändå är otroligt effektiv. Som blivande fysioterapeut ser jag också fördelar med vattenträning då det fungerar otroligt bra som rehabilitering för skadade och opererade hundar.

Jag är otroligt glad att ha möjligheten att träna mina hundar på Hundsimmet. Efter en promenad och uppvärmning tränar vi intervaller i poolen för att sedan skritta av på löpbandet innan stretching och avslappning för vibrationsplattan. Hundsimmet har fantastiska förutsättningar för bra träning dygnet runt, året runt.

En frisk hund är en glad hund... och en glad hund är en agilityhund!
- Nadine Rinderud